De leukste dansles voor kinderen in Antwerpen

Squire-artists

Ben je op zoek naar een geschikte dansles in Antwerpen voor je kind of kinderen? Dan kun je vast en zeker terecht bij Dansschool Danzateljee. Deze dansschool biedt dansles voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er danslessen waarbij deze kinderen op speelse wijze kennis maken met dans, ritme, bewegen en muziek. Voor de wat oudere kinderen zijn er lessen die specifiek gekoppeld zijn aan een stijl zoals bijvoorbeeld hip hop, ballet of breakdance. Als je als ouder zelf ook van dansen houdt kun je kiezen voor een dansles voor volwassenen voor jezelf, zumba lessen. Ook zijn er bepaalde lessen waar je als ouder samen met je kleintje mag deelnemen aan de les.

Aandacht voor ontwikkeling tijdens het dansen

Bij Dansschool Danzateljee worden danslessen ingedeeld volgens de categorieën volwassenen, jeugd van 12 jaar en ouder, lagere school, kleuterschool en baby’s. Wat de leeftijd van je kind ook is, er is dus altijd een dansles in Antwerpen te vinden die hierbij aansluit, zoals zumba lessen voor kids. Deze dansschool werkt daarbij met de ontwikkelingsdoelstellingen en eindtermen van het basisonderwijs. Hierdoor kunnen de docenten van deze dansschool een aanvullende rol spelen bij de ontwikkeling van jouw kindje. De danslessen worden dan ook allemaal gegeven door docenten die gediplomeerd en pedagogisch- en didactisch onderricht zijn. Deze docenten zorgen ervoor dat een dansles een heel leuke ervaring is, maar ook zeker een leerzame.

Welke danslessen zijn er mogelijk?

De allerjongste deelnemers zijn baby’tjes vanaf zes weken oud. Voor deze doelgroep zijn er Draag & Danslessen. Daarna volgen de dreumesjes, die samen met een ouder mogen dansen tijdens Dreumesdans. De dansles Dreumesdans in Antwerpen laat deze kleintjes op speelse wijze kennis maken met ritme, kleine instrumenten, bewegen en muziek. Daarop volgen peuterdans en kleuterdans en danslessen die gerichter zijn op een bepaalde stijl. Zo is er kleuterballet voor ballerina’s en ballerino’s in spé en kunnen kinderen vanaf 6-jarige leeftijd al spelenderwijs kennis maken met de beginselen van hip hop en jazz dans. Voor 7 tot 11-jarige kinderen zijn er tevens zumba lessen beschikbaar. Naarmate de kinderen ouder worden kunnen ze doorgroeien naar oudere leeftijdsgroepen. Op deze manier kunnen ze blijven ontwikkelen en genieten van dans en beweging.