Squire Artists
Image default
Aanbiedingen

Een persoonlijke gids voor Botox voor verlichting van migraine

Als je last hebt van frequente en slopende migraine, is de kans groot dat je verschillende behandelingen hebt geprobeerd om verlichting of een oplossing te vinden. Van medicijnen tot huismiddeltjes, veel patiënten hebben een waslijst met behandelingen die ze met weinig of geen succes hebben geprobeerd. Maar er is nog een andere behandelingsoptie waarvan is bewezen dat deze de pijn en frequentie helpt verminderen: botox voor migraine.

 

Wat is botox?

Botox is een injecteerbaar medicijn gemaakt van Clostridium botulinum. Het werd voor het eerst goedgekeurd door de FDA in 1989 voor de behandeling van spierspasmen, maar sindsdien is het gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan medische aandoeningen, waaronder migraine, rimpels en overmatig zweten. In 2010 werd Botox officieel goedgekeurd door de FDA als een preventieve behandeling voor chronische migraine hoofdpijn.

 

Hoe werkt botox?

Wanneer de botox wordt geïnjecteerd in specifieke spieren rond het hoofd- en nekgebied, blokkeert het bepaalde zenuwsignalen die pijn en ontsteking kunnen veroorzaken die gepaard gaan met migraine. De injecties worden meestal om de 12 weken gedaan om effecten op de lange termijn te behouden. Hoewel de resultaten van persoon tot persoon kunnen verschillen, hebben onderzoeken aangetoond dat Botox het aantal hoofdpijn dagen per maand met wel 50% kan verminderen. Dit betekent minder pijn en hierdoor ook minder aan huis gekluisterd. Hierdoor hoef jij minder jouw leven aan te passen op deze migraine aanvallen.  

 

Wat kan ik verwachten?

Wanneer je al lange tijd tobt met migraine en nog geen oplossing hebt kunnen vinden om dit te verhelpen, kun je ook kiezen voor botox. Overleg dit wel eerst met jouw arts of dit wel of niet geschikt voor je is. Jouw arts zal uw medische geschiedenis beoordelen en de huidige toestand evalueren voordat je met het een behandelplan begint. Tijdens een afspraak voor injecties kun je wat ongemak ervaren, maar de meeste patiënten melden weinig of geen pijn tijdens de behandeling zelf. Zorg er daarna voor dat je alle instructies van de medische professional opvolgt, zodat je het best mogelijke resultaten uit jouw behandeling haalt.

 

Botox is een effectieve oplossing als je lijdt aan frequente en pijnlijke migraine die niet goed lijkt te reageren op andere behandelingen. Overleg met jouw huisart of deze innovatieve oplossing wel of niet geschikt voor jou zou kunnen zijn – en kom een ​​stap dichter bij het vinden van blijvende verlichting!

 

https://marcovancoevorden.nl