Wasmachine reparatie Amsterdam legt het belang van wasmachine reiniging uit

Wasmachine reparatie Amsterdam legt het belang van wasmachine reiniging uit

Tips voor het reinigen van oppervlakken van wasmachines aan de buitenkant.

De primaire plaats waar u uw wasmachine moet reinigen, bevindt zich in het interieur, waar u de kleding wast. Dat wil echter niet zeggen dat de buitenkant van je apparaat niet af en toe een beetje liefde nodig heeft.

De buitenkant van uw wasmachine kan vuil worden door pluis, stof, druipende wasbenodigdheden, etc. Gelukkig is het eenvoudig om de buitenoppervlakken te reinigen.

Gebruik geen schuurmiddelen, aangezien deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken, en gebruik niets te sterk, omdat dit het oppervlak kan beschadigen. In plaats daarvan zou een oplossing van water en een paar druppels afwasmiddel moeten werken. Na het afvegen met een vochtige doek met deze oplossing, afspoelen met water en drogen.

Let op: Wees voorzichtig met het afvegen van het gedeelte van uw wasmachine dat de bedieningselementen bevat, aangezien u deze niet wilt beschadigen door ze te nat te maken.

Vergeet ook niet, als u een bovenlader heeft, om ook onder het deksel en ook rond de bovenkant van de waskuip af te vegen en schoon te maken om vuil, pluisjes, zeepresten etc. te verwijderen, omdat de methoden die ik hieronder beschrijf niet reinig deze specifieke oppervlakken goed.

Wasmachine reparatie Amsterdam: hoe reinigt u uw wasmachine

Chloor/bleek

Bij het schoonmaken van onderdelen van de wasmachine aan de binnenkant is een van de belangrijkste dingen om te doen het reinigen. Hiermee worden zowel vieze bacteriën, schimmels als sporen van de meeldauw verwijderd en gedood, maar blijft het ook schoon ruiken (we bespreken hieronder ook meer).

Wasmachine reparatie Amsterdam adviseert de wasmachine ongeveer eens per maand schoon te maken.

Gelukkig is dit niet zo moeilijk.

Veeg eerst het vuil en de link uit in de binnenkant van de wasmachine met een vochtige doek. Laat de machine vervolgens (leeg, zonder kleding erin) gedurende een lange cyclus met warm lopen en voeg een normale hoeveelheid wasmiddel toe. Voeg daarnaast ongeveer 1 kopje chloor chloor toe aan de lading.

Nadat de wasmachine volledig is gevuld en enkele minuten heeft geagiteerd, stop hem dan halverwege de cyclus en laat hem ongeveer 15-20 minuten zitten, zodat het bleekmiddel de kans krijgt zijn werk echt te doen en de binnenkant van de wasmachine te desinfecteren. Laat de wasmachine vervolgens de rest van de cyclus afwerken.

Aangezien de wasmachine een spoelcyclus zal uitvoeren als het klaar is met laden, moeten alle sporen van bleekmiddel aan het einde verdwenen zijn. Als u echter bezorgd bent over bleekwater dat uw volgende kledinglading schaadt, kunt u een extra lege korte cyclus uitvoeren als u wilt dat alle sporen van bleekwater worden weggespoeld.

Voor meer tips kunt u terecht bij wasmachine reparatie Amersfoort.

https://witgoed-reparatie.net