Wat is EFT therapie?

Een opleiding in de alternatieve geneeskunde is natuurlijk altijd interessant. Alternatieve geneeswijzen zijn namelijk zowel anders in het leerproces als in de wijze waarop deze uitgevoerd worden ten opzichte van de ”normale geneeswijzen”. EFT therapie is voor de cliënt bedoelt om te werken aan zijn/haar relatie. In dit artikel gaan we je meer vertellen over EFT therapie zodat je een beetje een beeld voor jezelf kunt vormen van wat het vak dan daadwerkelijk inhoudt, en wat je uiteindelijk kunt met deze opleiding.

Wat houdt het precies in?

Zoals net gezegd is EFT therapie een therapie waarbij men werkt aan de relatie. EFT is bewezen effectief en ook de best onderzochte relatietherapie. EFT is gebaseerd op een soort ”hechtingstheorie” die beweer dat een mens niet gemaakt is om allen te zijn. Je zult als mens gelukkiger en productiever worden en in zijn geheel beter functioneren wanneer je een connectie hebt met een nabij zijnde geliefde. Je kunt als mens meer aan wanneer je een geliefde om je heen hebt. Natuurlijk is het lastig dat in een relatie emoties vrij hoog op kunnen lopen, maar dit is aan de andere kant heel erg logisch, want dit geeft een weerspiegeling hoe belangrijk jouw geliefde voor je is en dit laat zien dat je hem/haar niet wilt kwijtraken. In de EFT therapie worden emoties als ingang gebruikt om elkaar te leren begrijpen. Wanneer er boosheid oprakelt zit hier vaak pijn achter verscholen, pas wanneer jij duidelijk kunt maken wat de pijn veroorzaakt kan de ander ook daadwerkelijk eist voor je betekenen. De ander kan je troosten of geruststellen, maar je daarvoor moet je je niet laten beheersen door boosheid, maar je moet je juist kwetsbaar op durven te stellen.

Wat doe ik als therapeut?

Het doel van EFT is dus het ophelderen van negatieve patronen die in een relatie ontstaan zijn. Een therapeut begint in dit proces met het achterhalen van dit patroon en wat het aandeel van beiden hierin is. De therapeut kijkt naar de logica van het probleem en helpt stapsgewijs een stel om te zoeken naar een uitweg. Wanneer deze gezien wordt dan kan er een uitweg gevonden worden. Op deze manier kan het fundament van een relatie worden verstevigd en zo kun je elkaar beter vertrouwen en emotioneel toelaten. In de sessies help je een stel te oefenen om naar elkaar te luisteren en bespreekbaar te maken war zij voelen en nodig hebben, je probeert verbinding tussen deze mensen te creëren, in plaats van ze op elkaars tenen te laten staan.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

Dry needling in de omgeving Kampen

In deze kunt u informatie vinden over dry needling in Kampen, u komt zo te weten wat het nou eigenlijk is en wat het voor u kan beteken. Deze dry needling in Kampen is een behandeling met een behandelwijze die door een fysiotherapeut wordt gebruikt om de spieren te laten ontspannen, veel mensen denken dat dit het zelfde is als acupunctuur, maar dit is niet zo. Bij dry needling in Kampen wordt maar één naald gebruikt en bij acupunctuur worden er meerdere naalden gebruikt. Omdat deze behandeling door een fysiotherapeut word gegeven, valt deze dry needling behandeling in Kampen onder de aanvullend verzekering. Als u meer informatie wilt over deze dry needling in Kampen, dan kunt u het beste de website bekijken van de onderneming die deze diensten voor u aanbied, zo komt u alles te weten over deze behandeling en de rest van de diensten die er voor u worden aangeboden. U komt zo alles over het bedrijf en over de werkwijze te weten. Onder elk kopje dat op de website staat, vindt u een stuk bijbehorende informatie. Deze informatie is geplaatst in de hoop dat het duidelijker word voor de bezoekers van de website en zo sneller een keuze hebben gemaakt.

 

Gebruik maken van dry needling in Kampen

 

Heeft u nou het lezen van deze tekst of het lezen ze van de informatie op website nou interesse in deze dry needling in Kampen. Dan kunt u via de website een afspraak maken, dit kan binnen een paar klikken gedaan zijn en zo kunt u zo snel mogelijk gebruik maken van dry needling in Kampen. De contactgegevens staan ook op de website, het telefoonnummer is beschikbaar voor telefonisch contact. Hier wordt u meteen geholpen door een van de medewerkers en kunt u al uw vragen kwijt over de behandelingen.