Squire Artists
Image default
Dienstverlening

Is corrosie een risico bij een staalconstructie op maat?

Staal is een waardevol bouwmateriaal waarmee men duurzame en energiezuinige gebouwen creëert. Niet voor niets zien we het materiaal steeds vaker terug in bouwconstructies. Hoogstwaarschijnlijk denkt u meteen aan fabriekshallen en andere bedrijfspanden, maar ook staalbouw woningen worden steeds geliefder. R.E.M. Techniek weet voor elke klant een staalconstructie op maat te maken. De specialist in staalbouw past zijn constructies toe in tal van panden. Heeft u interesse in de mogelijkheden van staalbouw woningen of een andere staalconstructie op maat? De expert heeft jarenlange ervaring met dergelijke projecten en houdt daarbij rekening met alle wensen die u als klant kunt hebben.

Weerbestendige constructiematerialen

Wie interesse heeft in staalbouw woningen of een staalconstructie op maat voor andere doeleinden, vraagt zich regelmatig af hoe het zit met corrosievorming. Uiteraard werkt R.E.M. Techniek met enkel de beste materiaalsoorten. Weerbestendig constructiestaal beval legeringselementen als chroom en koper, die een beschermende factor tegen atmosferische corrosie zijn. Deze vormen namelijk een laagje oxide op het basismateriaal. Behalve dat dergelijke staalsoorten geen onderhoud vergen, hebben ze ook nog eens een hoge esthetische waarde. Binnen de weerbestendige constructiestalen bestaan diverse keuzemogelijkheden. De expert op het gebied van staalbouw weet u tot in detail over de kenmerken van elk soort te informeren.

Kies voor een specialist die stilstaat bij elke millimeter

Roestvrij staal, ook wel bekend als roestvast staal, wordt niet alleen voor constructieve elementen gebruikt, maar ook voor zichtbare oppervlakken en systemen van bevestiging. Echter kan men niet ontkomen aan het verbinden van roestvrij staal met andere materialen. Ook deze onderdelen worden uiteraard blootgesteld aan atmosferische invloeden. Daarom is het bij het vervaardigen van een staalconstructie op maat van groot belang dat een goede beluchting en afloop van regenwater worden gewaarborgd. De staalbouwspecialist kan u hierover tot in detail informeren en levert zijn projecten met uiterste precisie af. Bij deze specialisten telt elke millimeter.