De bronsgieterij met 20 jaar ervaring

Heeft u als kunstenaar een meesterwerk in gedachten, of heeft u misschien zelfs al een ontwerp dat u kunt aanleveren aan de bronsgieterij? Atelier 80 laat uw meesterwerk leven! Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

Kom langs bij de bronsgieterij in Dreumel

Laat uw bronzen beeld maken door een professionele bronsgieterij! Bij Atelier 80 wordt uw bronzen beeld op een professionele manier gemaakt. Dit atelier is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. In het weekend is de bronsgieterij gesloten. Bent u benieuwd welke kunstenaars hier hun beelden hebben vervaardigd? Neem gerust eens een kijkje op de website van deze bronsgieterij. Zoals u kunt zien, is er van alles mogelijk. Van standbeelden tot artistieke kunstwerken en van grote beelden voor buiten tot kleine beeldjes voor in een interieur. Geef uw idee vorm en sta versteld van het resultaat.

De bronsgieterij giet beelden volgens de ‘verloren-was’ methode

Een veelgebruikte manier door de kunstenaars van Atelier 80 voor het gieten van onder andere brons is de zogenaamde ‘verloren-was’ methode. Er wordt een mal gemaakt van epoxyhars en rubber, waarmee een kleien ontwerp wordt gemaakt. De was wordt in de mal gegoten waarna het wassen model in een vuurvaste massa ingebed wordt. Als de was is gesmolten en de kap gedroogd is, wordt het brons in de holte die ontstaan is gegoten. Na dit proces worden de giet- en ontluchtingskanalen afgezaagd. Nu kan het gietsel uit de mal gehaald worden en de gaten dichtgelast of dichtgetimmerd worden. Voor een verbluffend eindresultaat kan het beeld in de bronsgieterij gepolijst, geschuurd of gepatineerd worden