Squire Artists
Image default
Meubels

Moderne kindermeubels kopen: hoe vind je prijs/kwalitatieve meubels?

Voor kindermeubels wil je graag dat deze lang meegaan en niet uit elkaar vallen, maar daarentegen mag het ook niet te veel kosten want je kinderen groeien als kool en voor je het weet moeten de huidige kindermeubels, zoals het oude kinderbed, worden vervangen door een ander kinderbed. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding is van ontzettend groot belang bij meubels voor kinderen. Maar hoe weet je vantevoren of een meubel geschikt is en je kind of kinderen er lang van kunnen genieten? In deze blog geven we je tips hoe je teleurstellingen voorkomt en waar je moet op letten bij het aankopen van kindermeubels. Zodat je kindermeubels die je koopt, zowel goed van kwaliteit als goedkoop zijn.

De definitie van kwaliteit

Wat voor de één goed is, vindt de ander slechte kwaliteit. Smaken verschillen. Waardoor een goede prijs/kwaliteitsverhouding voor sommige mensen anders zal zijn dan voor anderen. Het ligt er maar net aan wat de weging is van hoe belangrijk iets vindt. Ondanks de verschillen in deze wegingen, zijn er voor het gros van de bevolking, een aantal zaken die de kwaliteit van een kindermeubel definiëren. Het liefste kopen we meubels die er netjes uitzien en dit ook voor de tijdspanne waarin men de meubels wil gebruiken, netjes blijven. Zichtbare schade, het vaal worden van een bank of deuken in het laminaat. Hier zit werkelijk waar niemand op te wachten. Niemand wil beschadigingen aan de meubels voor je kleintjes. Fysieke eigenschappen en duurzaamheid van het meubel zijn uniforme kwaliteitskenmerken.

Echter zijn er ook verschillende smaken. Want waar jij een glazen salontafel wellicht mooi vindt, zijn er ook mensen zoals ik die dit echt afschuwelijk vinden. Hierdoor zal degene die het mooi vindt, een hogere prijs willen betalen voor een glazen salontafel. Door deze meningsverschillen over uitstraling, kleuren en materiaalgebruik, is kwaliteit niet voor iedereen hetzelfde en dus subjectief. 

Omdat kwaliteit dus een combinatie is van verstand en gevoel goed te combineren, kan het handig zijn om een aantal zaken goed op een rij te zetten alvorens je een kindermeubel aanschaft. Het zijn de factoren die bepalen of een kindermeubel praktisch en mooi is voor jouw kind :

Rationele factoren

  • Hoe lang moet het meubelstuk tenminste mee gaan?

  • Welke materialen zijn hiervoor geschikt?

  • Hoe moet ik de kindermeubels onderhouden?

  • Zijn de meubels gemakkelijk schoon te maken?

  • Hoe praktisch is dit meubelstuk?

  • Past het meubelstuk fysiek in de kinderkamer op basis van de afmetingen?

Emotionele factoren

  • Wat vind ik mooi? En wat vind ik lelijk?

  • Wat vind mijn kind mooi? En wat lelijk? Kwaliteit hangt ook af van de wensen van het kind. Want niet of nauwelijks gebruikte meubels kopen omdat je kind er niks aan vond, is weggegooid geld en echt zonde.

  • Combineert het meubelstuk goed met de rest van het interieur?

  • Geeft dit meubelstuk de gewenste uitstraling van de kinderkamer.

Nu je voor jezelf een inschatting hebt kunnen maken van wat praktisch kan en wat je mooi vindt, heb je de kwaliteit van het meubel gedefinieerd. Nu kan je gericht op zoek gaan om het meeste waarde uit je geld te halen.  Het loont vaak om meubelwinkels te vinden met een groot assortiment aan kindermeubels ter inspiratie om je wensen te definiëren.

Hoe deze meubels voor een goede prijs vinden

Je kunt gericht op zoek gaan binnen Google door je specifieke woorden in te typen. Bijvoorbeeld: wit eenpersoonsbed met bedlades van mdf hout. Maar veelal krijg je hierbij geen goed overzicht van alle aanbieders. Het beste kun je daardoor meerdere vergelijkingssites als eerste gebruiken waar meerdere meubelwinkels zijn aangesloten. Of een platform als Bol.com. Hierna kun je bij meubelwinkels van jouw interesse het verdere assortiment uitpluizen van die aanbieder. Eenmaal een leuk en gewenst kindermeubel is gevonden en de prijs marktconform of goedkoop blijkt, kun je het kindermeubel aankopen, met maar een kleine kans dat dit kindermeubel jou en je kind niet zal bevallen.

 

https://www.emob.nl/