Squire Artists
Image default
Woningen

Niko Schakelmateriaal koopt u bij Installatievakwinkel

Stopcontacten

Er bestaan stopcontacten met en zonder randaarde, enkele en gegroepeerde stopcontacten, met en zonder beschermingsafsluiters, met en zonder kinderbeveiliging, met en zonder deksel. U kunt gegroepeerde stopcontacten krijgen tot 4 eenheden. Een stopcontact met beschermingsafsluiters lijken de gaten gesloten, maar die openen als je er een stekker in drukt. Bij een kinderveilig stopcontact moet met de stekker een afdekplaatje gedraaid worden, voordat die erin kan worden gestoken. Stopcontacten met deksel worden vaak buiten gebruikt, opdat er geen water en vuil in komt. Naast stopcontacten waar u elektrische apparaten op aansluit zijn, biedt Niko ook schakelmateriaal met ingebouwde USB-laders. Met een dergelijk aansluiting kunt u bijvoorbeeld een mobiele telefoon opladen.

 

Schakelaars

Schakelaars kunt u in enkele en gegroepeerde vorm krijgen, tot drie eenheden. Een tweevoudige is bijvoorbeeld handig bij een plafondfan met verlichting. Met een schakelaar wordt de fan aan- en uitgezet en met de andere de verlichting. Een schakelaar kan verlichting hebben, opdat die dan gemakkelijker wordt gevonden. Of kan een indicator hebben, die aangeeft of de schakelaar in de aan-stand staat. De meest gebruikte is wissel- of tuimelschakelaar. Niko schakelmateriaal omvat verder trek-, tijd-, draai-, rolluikschakelaars en drukknoppen.

 

Dimmers

Met een dimmer kunt u de lichtsterkte van een lamp regelen. Niet enkele type verlichting is daarvoor geschikt. Een traditionele dimmer zal meestal niet met led-verlichting functioneren. Ook met een spaarlamp hoeft een dimmer niet altijd te werken. U moet er telkens voor zorgen dat u de juiste dimmer voor het juiste type verlichting heeft. Vraag de Niko dealer om advies. Ook een dimmer kan verlichting hebben, om gemakkelijker gevonden te kunnen worden.

 

Niko, het merk voor schakelmateriaal

 

Niko schakelmateriaal omvat stopcontacten, schakelaars en dimmers. Men kan deze componenten indelen in in- en opbouw. Bij inbouw of weggewerkt wordt er een ruimte gemaakt in de wand waar, afgezien van een afdekplaat en de schakelknop, het schakelelement in past. Het enige wat bij inbouw zichtbaar blijft, is de afdekplaat en de schakelknop. Bij opbouw steekt de gehele schakelaar uit de wand. Alle hier genoemde componenten zijn als in- en opbouw te krijgen. Hoewel we stopcontacten, schakelaars en dimmers apart behandelen, zijn ze ook gecombineerd in een blok en in diverse configuraties te krijgen.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal/niko