Zonwering bestellen: welke bedieningsopties heb je?

Steeds meer mensen besluiten online zonwering te bestellen en dat is vaak goedkoper. Daarbij zijn er online winkels zoals Sunmaster die ook uitmunten in kwaliteit. Het is dus een goed idee om in ieder geval te bekijken wat het online assortiment is als je bijvoorbeeld een uitvalscherm wilt kopen. Wil je daar goed voorbereid aan beginnen, dan moet je weten wat je opties zijn. Eén van de beslissingen die je moet maken als je zonwering aan gaat schaffen is over de bediening. Hier vind je informatie over de mogelijkheden die je dan tot je beschikking hebt.

Handmatige bediening

Een uitvalscherm kopen met handmatige bediening heeft zo zijn voordelen:

  • Het is de goedkoopste optie.
  • Het installeren is gemakkelijk omdat je het scherm niet op je elektriciteit hoeft aan te sluiten.
  • Hoe simpeler de bediening, hoe minder gevoelig deze is voor defecten.

Zonwering bestellen met handmatige bediening heeft ook nadelen. Het openen en sluiten vergt meer kracht en je moet er altijd voor opstaan. Ben je op je werk op een zonnige dag en kom je er achter dat je vergeten bent je zonnescherm open te zetten, dan kom je in een warme woning thuis.

Ontdek elektrische bediening

Door zonwering aan te schaffen met elektrische bediening los je deze problemen vaak op. Kies voor een knop aan de muur en je houdt de prijs laag terwijl je geen kracht moet zetten voor het openen en sluiten. Je kunt ook een uitvalscherm kopen met afstandsbediening en je hoeft niet op te staan elke keer. Er zijn zelfs opties waarbij je je scherm met een mobiele app kunt bedienen, ook als je op je werk bent of je bent om een andere reden niet thuis. Wil je het ultieme gebruikersgemak, dan kun zonwering bestellen met een klimaatsensor. Elektrische bediening is duurder en gevoeliger voor defecten, maar maakt jou het leven aanzienlijk gemakkelijker.