Aandacht voor behoud van uw leefstijl in particulier verpleeghuis

In particuliere ouderenzorg is het belangrijk dat u uw oude vertrouwde leefstijl zoveel mogelijk kunt behouden, zelfs als u in een particulier verpleeghuis gaat wonen. Er komt een tijd waarop u mogelijk minder goed zelfstandig kunt leven. Het is dan fijn als u naar een particulier verpleeghuis kunt gaan, waar aandacht aan uw persoonlijke leefstijl wordt gegeven. Zo hoeft u zich minder aan te passen, maar wordt de leefomgeving aan u aangepast. Uw appartement wordt bij Compartijn geheel naar eigen wens ingericht, zodat u zich hier snel thuis gaat voelen. U behoudt zo uw eigen leefstijl en identiteit, waardoor de overgang een stuk aangenamer zal worden ervaren.

Belangrijk om sociale contacten te behouden

Een voordeel van een particulier verpleeghuis als Compartijn is dat het naast uitstekende particuliere ouderenzorg ook voldoende ruimte biedt om een sociaal leven te leiden, zoals u dit gewend bent. Al uw vrienden en familieleden kunnen gewoon onaangekondigd bij u langskomen, zodat u nooit aan vaste tijden vastzit. U kunt uw eigen leefstijl hanteren en zelfs feestjes geven. Als u kleinkinderen onverwachts bij u willen overnachten, dan kan dit zonder problemen. Ook als u begeleid woont, kunt u zo uw sociale contacten warm houden.

Voorzieningen in particulier verpleeghuis

Er zijn ongeveer 20 tot 40 appartementen beschikbaar per particulier verpleeghuis, dus u zult ook een eigen wooncommunity krijgen met vertrouwde medebewoners. Samen met de andere bewoners kunt u deelnemen aan de dagbesteding en zo iedereen leren kennen. U kunt ook gebruikmaken van diverse voorzieningen, waarvoor u niet alsnog extra hoeft te betalen. U betaalt een standaard bedrag, waarbij alle zorg, begeleiding en voorzieningen zijn inbegrepen. Onbezorgd kunt u zo genieten van een verzorgde en sociale oude dag. Compartijn biedt u een persoonlijke benadering in particuliere ouderenzorg, voor als u niet meer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. U vindt hier een nieuw thuis, met zoveel mogelijk vertrouwde elementen.

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Als regionale zorgverzekeraar maakt Salland afspraken met diverse bedrijven en sportverenigingen in de omgeving, zodat u kunt profiteren van een collectiviteitskorting op de zorgverzekering. Werkt u bij een bedrijf, of bent u lid van een sportvereniging waarmee Salland een contract heeft afgesloten? Dan kunt u dit aangeven bij het afsluiten van uw aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering, zodat u gebruik kunt maken van de collectiviteitskorting. Daarnaast hebben we afspraken gemaakt met meer dan 90 procent van de zorgaanbieders in de regio Salland. Hierdoor heeft u een ruime keuze uit het zorgaanbod en kunt u de zorgverlener kiezen die u prettig vindt.

Tandartsverzekering en aanvullende verzekering

Om zorg te kunnen ontvangen die buiten het basispakket valt, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Bij Salland had u al de keuze uit vier verschillende aanvullende verzekeringen, maar sinds 2018 is hier nog een verzekering bijgekomen. Dit is de Compact verzekering, waarmee u onder andere spoedeisende zorg binnen Europa vergoed krijgt en 9 behandelingen bij de fysiotherapeut. Maar wat deze aanvullende verzekering uniek maakt, is dat u tot 250 euro per jaar vergoed krijgt voor de tandarts. U hoeft naast de Compact verzekering dus geen aparte tandartsverzekering meer af te sluiten.

Salland klantenservice

Bij Salland bieden we diverse manieren om met ons in contact te kunnen komen. U kunt ons niet alleen telefonisch en via e-mail bereiken, maar ook via WhatsApp. Onze klantenservice helpt u graag verder. Ook onze ZorgAdvies medewerkers staat voor u klaar om de beste zorg te vinden in uw regio. Daarnaast is er ook veel handige informatie te vinden op de website van Salland en geven we antwoord op veelgestelde vragen. En regelt u graag zelf uw zorgadministratie online? Dat kan heel eenvoudig via Mijn Salland. Wilt u meer weten wat Salland nog meer te bieden heeft, neem dan gerust contact op.

https://www.salland.nl/