Squire Artists
Image default
Aanbiedingen

Fabels die we kunnen ontkrachten over haartransplantaties

De meesten onder ons hebben wel eens gehoord van mythes over haartransplantaties en haarimplantaten. Maar welke zijn nu wel waar en welke niet? In deze blog zullen we enkele van deze mythes ontkrachten en toelichten. Zo zult u deze twee procedures beter begrijpen.

Een nieuwe procedure

Eén fabel is dat haartransplantatie een nieuwe procedure is. In werkelijkheid werd de eerste succesvolle haartransplantatie al sinds begin de 19e eeuw uitgevoerd. Dit gebeurde toen dermatologen kleine stukjes haar van het ene deel van het lichaam naar het andere transplanteerden.

Alleen voor mannen

Een andere mythe is dat alleen mannen van haartransplantaties kunnen profiteren. Zowel mannen als vrouwen kunnen echter een haartransplantatie ondergaan.  Haaruitval bij mannen wordt meestal veroorzaakt door één bepaald gebied tegelijk, terwijl haaruitval bij vrouwen vaak wijdverspreider en dunner is. Als gevolg daarvan is het verplaatsen van haar niet voor iedereen een goede oplossing.

Mannen en vrouwen worden dus op een andere manier kaal. Daarom kiezen vrouwen heel vaak voor een haarsparende FUE-haartransplantatie. Bij deze behandeling hoeft alleen het deel waar de haartjes worden weggehaald, dus de haartjes uit het donorgebied, kort geschoren. Zo valt het lange haar mooi over deze kort geschoren plek heen na de behandeling.

Bij mannen wordt juist al het haar voor de behandeling korter geschoren. Op deze manier groeit het na de transplantatie gelijk terug.

Het pijnniveau is hoog

De derde fabel is dat haartransplantaties pijnlijk zijn. Hoewel er tijdens de ingreep enig ongemak kan optreden, melden de meeste patiënten weinig tot geen pijn achteraf. Daarnaast wordt het behandelde gebied plaatselijk verdoofd. 

Extreem duur

Mythe nummer vier is dat haartransplantaties erg duur zijn. De kosten van een haartransplantatie variëren. De haartransplantatie kosten verschillen sterk van persoon tot persoon. Dit wordt onder andere bepaald door de grootte van het te behandelen kale gebied, de dikte van uw eigen haar en de kwaliteit van het donorgebied. We kunnen een haartransplantatie wel typeren als een van de duurdere cosmetische behandelingen.

 

https://www.zantmankliniek.nl/