Squire Artists
Image default
Aanbiedingen

Hoe EPDM te verlijmen

 

Deze blogpost zal een korte instructie geven over hoe EPDM te lijmen. We zullen gaan over wat er nodig is en de stappen over hoe het te doen. Na het lezen van deze blog, zou u een duidelijk idee moeten hebben over hoe EPDM te plakken. Lees dus snel verder!

Benodigdheden 

Voor het verlijmen van EPDM heeft u een aantal benodigdheden. Allereerst een EPDM rubber membraan om te verlijmen. Dit verlijmen doet u uiteraard met lijm. Grondverf kan ook gebruikt worden, mocht u hier behoefte aan hebben. Een schoonmaakmateriaal is sterk aangeraden, het verlijmen kan nogal wat viezigheid achterlaten.

Stap 1 

Het eerste wat u moet doen is beide oppervlakken die aan elkaar worden gelijmd schoonmaken. Deze stap is cruciaal, want als er vuil of puin op het oppervlak zit, komt de hechting in gevaar. U kunt het beste isopropylalcohol gebruiken om het oppervlak te reinigen. Zodra het oppervlak is schoongemaakt, kunt u naar de volgende stap. Zorg wel dat deze stap absoluut correct is uitgevoerd, anders is de kans groot dat het verlijmen niet goed gaat.

Stap 2

Nu beide oppervlakken schoon zijn, kunt u de primer aanbrengen (als u die gebruikt). De primer zorgt voor een sterkere verbinding en helpt ook de lijm langer mee te gaan. Als u geen primer gebruikt, kunt u deze stap overslaan. Wij raden echter aan deze stap niet over te slaan.

Stap 3 

Nu is het tijd om de lijm aan te brengen. Zorg ervoor dat u de instructies op de lijm volgt, want verschillende lijmen hebben verschillende uithardingstijden. Zodra de lijm is aangebracht, kunt u de twee oppervlakken met elkaar verbinden.  

Stap 4 

Na het verlijmen van de oppervlakken is het belangrijk te wachten tot de lijm is uitgehard voordat u verder gaat met het volgende project. Afhankelijk van de lijm kan het 24 uur tot 7 dagen duren voordat deze volledig is uitgehard 

Lijmen maar!

We hopen dat deze blog nuttig was om u te leren hoe u EPDM kunt verlijmen! U hoeft nu alleen nog maar over te gaan op het kopen van epdm lijm. Veel succes met verlijmen!

https://www.epdm-tigt.nl