Squire Artists
Image default
Electronica en Computers

Wat te doen met oude computers?

Als bedrijf of als particulier wilt u graag mee gaan met de tijd. Dat betekent dat de software die u gebruikt ook het nieuwste moet zijn. Dus wat doet u? U koopt een nieuwe computer of computers. Dit is hartikke goed voor de algemene snelheid en voor de toekomst, maar wat moet u doen met de oude computers die u bijvoorbeeld heeft staan in uw bedrijf. Deze computers staan vaak nog in de weg of u bergt ze ergens op. Nu vraagt u zich misschien af wat u kunt doen met deze oude computers. Hieronder wordt verteld wat u kan doen, maar ook wat u niet moet doen.

Wel doen!

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen met uw oude computers. Uw oude computers verkopen is een goede optie. Daarmee wordt bedoelt dat de computers moeten worden verkocht aan een bedrijf die computers opkoopt. Zo’n bedrijf zorgt voor de goede datavernietiging en geeft u een mooi prijs voor oude apparaten. Ook zorgen deze partijen ervoor dat u grote aantallen kunt verkopen, zo bent u direct af van alle onnodige computers. En verder geven sommige partijen ook de optie dat de computers worden opgehaald. U kunt er ook voor kiezen om de computers weg te gooien. Doe dit bij ingerichte verzamelpunten. Deze verzamelpunten zorgen ervoor dat uw computers worden gerecycled. Dit een makkelijke optie alleen verdient u hier geen geld mee. Zorg ook hierbij dat uw data is verwijderd. Een andere optie is dat u de oude computers gaat ruilen bij bepaalde partijen. Als u computers gaat ruilen dan zal u waarschijnlijk een bedrag moeten bij betalen, maar dan heeft u wel direct de nieuwe computers binnen en de oude zijn weg.

Niet doen!

Net is al besproken wat u wel kan doen met uw oude computers, er zijn ook dingen die u absoluut niet moet doen. Ten eerste is het uitlenen of het verkopen aan kennissen, collega’s of een ander bedrijf niet altijd even handig. Als de computers in de verkeerde handen komt kan mogelijke data die nog te vinden is op straat komen te liggen. Daarnaast kunt u geen grote aantallen in één keer verkopen of uitlenen. Dit kost u dus extra moeite. Wat u verder niet moet doen is de computers weggooien bij het afval. Dit is slecht voor het milieu, omdat er schadelijke stoffen zitten in de oude computers en andere apparaten. En daarnaast kunnen deze computers wederom in de verkeerde handen komen.

Algemeen

De algemene conclusie is dat u moet op passen met uw data. Als bedrijf heeft u gevoelige data die u begrijpelijk niet in handen van vreemde wil zien. U kunt verschillende keuzes maken, maar let daar wel op dat de data is verdwenen van het desbetreffende apparaat. Als u zelf de kennis niet heeft, huur dan iemand in die dat kan of laat zo als eerder vernoemd een partij de oude apparaten opkopen. Deze partijen hebben de kennis en de professionaliteit om uw data veilig te verwijderen.