Squire Artists
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij de beste keukenmachine bij Lidl

De beste eigenschap van een Lidl keukenmachine is dat ze een aantal andere keukenhulpjes kan vervangen. Een veelzijdig model met de juiste messen en hulpstukken kan voedsel hakken als een mes, brood kneden als een mixer, ingrediënten mengen als een blender en sappen extraheren als een commerciële juicer. Veel thuiskoks kunnen overweldigd worden door het aantal opties van deze keukenmachine.

Waar moet ik op letten als ik een keukenmachine koop?

De meeste keukenmachines worden standaard geleverd met een raspschijf, een snijschijf, een hakmes en een deegmes, en deze accessoires zijn meer dan genoeg voor dagelijks gebruik.

Hoe meer je uitgeeft, hoe meer hulpstukken je meestal krijgt. Extra functies die je al dan niet nodig hebt, zijn onder meer alternatieve snijschijven, dikke en dunne rasp maten, spiralizer schijven, staafjes opzetstukken (voor chips) en snijbladen.

Als je een fanatieke kok bent, of je kookt regelmatig in grote hoeveelheden, dan kan een grote, multifunctionele keukenmachine van onschatbare waarde zijn. Omgekeerd, als je gewoon wat hummus of koolsla in elkaar wilt flansen, is een kleinere machine prima geschikt – die extra hulpstukken nemen alleen maar kostbare kastruimte in beslag.

Denk aan het aantal snelheden. Twee snelheden is alles dat je echt nodig hebt – meer is waarschijnlijk overdreven. Gebruik de hogere snelheid voor het verwerken van vaste ingrediënten zoals noten en groenten, en de lagere snelheid voor het maken van deeg en emulsies.

Een essentiële functie is een puls-functie. Hiermee kun je gecontroleerd hakken wanneer de snelheid en kracht van de snijbladen te extreem zijn voor wat er wordt verwerkt en je geen zin hebt om je ingrediënten tot moes te maken. Als je bijvoorbeeld een ui grof moet hakken, kun je een paar keer pulsen voor het beste resultaat.

Kijk ook naar zuignap of antislipvoetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat stabiel op het aanrecht staat, zelfs wanneer u zwaardere producten verwerkt.

Wat is het verschil tussen een keukenmachine en een blender?

Kort gezegd zijn blenders beter voor vloeistoffen en keukenmachines beter voor vast voedsel. De messen van een blender maken voedsel vloeibaar, maar de scherpere messen van een keukenmachine kunnen de ingrediënten fijnhakken en verwerken, terwijl de structuur behouden blijft – iets wat je nodig hebt voor het maken van sauzen zoals pesto.

Het is ook beter om geen soep – of iets anders dat te vloeibaar is – te maken in een keukenmachine, omdat de kommen een kleinere maximale vloeistof capaciteit hebben.

Om je te helpen een keuze te maken tussen de twee apparaten, moet je bedenken welke textuur je wilt hebben in het eindresultaat. Wanneer je vooral smoothies of soepen wilt maken, kies dan voor een blender. Als je vaak dikkere gerechten maakt, zoals deeg, kies dan voor een keukenmachine.

 

Voor het beste van twee werelden worden sommige van de meest veelzijdige keukenmachines geleverd met opzetstukken voor een blenderkan, waardoor je ruimte en geld bespaart.

Is een keukenmachine het kopen waard?

Een keukenmachine combineert meerdere keukenhulpen in één handige machine en fungeert als een extra paar handen in de keuken. Ze zijn het meest geschikt voor de meer arbeidsintensieve taken, zoals snijden, raspen en hakken, en ze kunnen bijzonder nuttig zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Dankzij hun veelzijdige ontwerp zijn ze echte tijd bespaarders.