Squire Artists
Image default
Meubels

3 Slimme interieur hacks om de wanden van je huis te transformeren

Iedereen wil een huis dat er stijlvol uitziet, maar veel mensen krabbelen terug vanwege al het werk wat eraan is verbonden om het naar hun wens te krijgen. En dan praten we nog niet eens over de kosten als je er een vakman voor moet inschakelen. Maar waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In dit artikel laten we je een aantal slimme hacks zien, die jouw huis in een mum van tijd kunnen transformeren.

Een betaalbare make-over

Door je wanden een make-over te geven, kun je een hele ruimte transformeren. Hierbij komen wel vaak hoge kosten bij kijken als je er een professional voor moet inschakelen. Maar vaak zijn er ook andere alternatieven als de traditionele manieren, zoals tegels, behang of gewoon mooie  houten wandpanelen installeren. Het mooie van zelfklevende tegels is dat ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook het geluid goed absorberen waardoor je een betere akoestiek krijgt in de kamer.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn meer dan alleen ruimte vergroters. Door ze strategisch in je huis te plaatsen, kunnen ze saaie ruimtes doen opfleuren. Je kunt ze gebruiken als blikvangers in je huis of als brengers van het licht om donkere ruimtes mee te verlichten. Combineer spiegels met geometrisch behang of tegels om een muur eruit te laten springen. Wil je een indrukwekkende entree creƫren, zet dan een mooie grote spiegel op je kast en combineer het met bloemenpracht. Je zult merken dat de complimentjes binnenvliegen. Voordat je naar de winkel rent om een spiegel te halen, werp nog eens een extra blik op je meubilair, zodat je de spiegel kunt matchen met je meubilair en interieur. Op die manier vullen ze elkaar aan.

Laat je wand spreken

Met muurstickers kun je het huis als het ware laten spreken, door een muursticker met bijvoorbeeld een mooie quote te plaatsen breng je niet alleen het huis tot leven, maar kun je ook inspiratie opdoen voor je dagelijks leven. Laat een saaie egale muur eruit springen door een prachtige boom of fleurige bloemen. Wat ook een leuk idee is om hier en daar in huis wat komische stickers te plaatsen, met een grappige tekst of een komisch figuurtje, iets wat je dag op kan vrolijken. Er zijn genoeg goedkope opties beschikbaar, plus het is makkelijk om te installeren en het kan je hele kamer transformeren.