Squire Artists
Image default
Meubels

Een industriële look in de woonkamer: zo doe je dat

Ben jij ook helemaal fan van die industrieel ingerichte woonkamers in de woonbladen? Het is helemaal niet moeilijk om dat zelf te realiseren! In dit artikel vertellen we je hoe jij zelf bij jouw thuis een industriële look kunt creëren.

De vloeren

Bij een industrieel ingerichte woonkamer draait alles om robuustheid en puurheid. Het moet allemaal niet te gelikt zijn. Zo ook de vloer niet. Wat robuuster ogender hout of natuursteen is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor op de vloer. Cementdekvloeren worden vaak als ondervloer gebruikt, maar geven in een industrieel ingerichte woonkamer het gevoel dat je echt in een fabriekshal staat.

De muren

Bij een industrieel ingerichte woonkamer moet je niet denken aan allemaal felle kleuren. Houd de muren rustig met donkere tinten zoals grijs of grijsbruin, of maak het wat lichter door ze wit of gebroken wit te schilderen. In industrieel ingerichte woonkamers draait alles om puurheid en robuustheid. Is de originele muur van jouw huis best mooi? Wees dan niet bang om ook wat baksteen te laten zien.

De materialen

Industrieel ogende materialen kunnen jouw woonkamer echt naar een hoger plan tillen. Denk hierbij aan robuust hout, maar natuurlijk ook staal. Staal is echt industrieel materiaal bij uitstek. Wees dus ook niet bang om de stalen frames van jouw meubels te laten zien. Voor bekleding van banken en stoelen kun je in een industrieel ingerichte woonkamer bijvoorbeeld kiezen voor leer. Ook dat materiaal oogt lekker robuust.

Industriële items

Ga op zoek naar een paar mooie industrieel ogende eyecatchers die jouw woonkamer naar een hoger plan kunnen tillen. Gerecyclede materialen of meubels die overduidelijk een eerder leven hebben gehad zijn hier bijvoorbeeld echt geschikt voor. Wees niet bang om stalen frames, verwering of zelfs een beetje roest te laten zien. Ook naden en verkleuren door lassen en solderen geven iets extra’s aan de robuustheid van jouw industrieel ingerichte woonkamer. Kortom: die ruimte uit de woonbladen is ook bij jou in huis te realiseren. Het is allemaal een kwestie van de juiste vloer, de juiste kleur op de muur, robuuste materialen en niet al te gelikte stalen of houten meubels