Squire Artists
Image default
Meubels

Een bureaustoel onderhouden? Hoe doe je dat?

Tegenwoordig hebben veel mensen een thuiswerkplek met een bureau en een bureaustoel. Mensen willen nog wel is te lang doorwerken op oude materialen, en dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Een mooie, nieuwe en goede bureaustoel aanschaffen kan natuurlijk, maar hoe kan je nu zorgen voor een langere levensduur van een bureaustoel. Het antwoord zit in de titel van het artikel, je moet namelijk de bureaustoel onderhouden. In deze blog wordt verteld wat je kan doen om je bureaustoel zo goed mogelijk te onderhouden, en worden nog overige tips gegeven.

Waar moet je op letten?

Ten eerste is het handig om te kijken bij het aanschaffen van een bureaustoel naar de stof van de bureaustoel. Dit is uiteindelijk ook belangrijk om te weten voor het onderhouden van de stoelen. Sommige materialen kunnen minder goed tegen vocht, en sommige materialen zijn weer beter om te onderhouden zonder sopje en doekje. In veel gevallen staat dit ook weergeven bij de productpagina’s van de partijen die bureaustoelen verkopen. Stoelen van bijvoorbeeld polymeer zijn een aanrader. Deze zijn onderhoudsarm, en zo kan je makkelijk met een doekje de bureaustoel schoon houden. Verder wordt ook vaak aangegeven wat  de slijtvastheid van de stoel is. Uiteindelijk is een sterke stof belangrijk voor een langere levensduur van de stoel. Helaas kosten deze stoelen vaak wel meer, maar een goede investering betekent wel vaak dat je lang kan doen met de bureaustoel.

Wat kan je doen?

Het is belangrijk om de bureaustoel regelmatig te onderhouden. Dit betekent niet dat je elke dag met een doek over de stoel moet, maar één keer in de week of één keer in de twee weken is wel een aanrader. Het is dan belangrijk dat je de bureaustoel stofzuigt, mogelijk reinigingsmiddel gebruikt en de vlekken probeert te verwijderen. Doe dit niet door te wrijven, maar door te deppen. Zo bescherm je de bekleding van de stoel. Ook is het belangrijk om de bureaustoel niet bij een raam neer te zetten waar de zon makkelijk doorheen kan komen. De zon kan ervoor zorgen dat de bekleding van de stoel kan gaan verkleuren. Daarnaast kan het ook de stof uitdrogen en als je er dan op gaat zitten kan het zorgen voor strepen en scheuren. Als het gaat scheuren zal je of al meteen nieuwe bekleding moeten aanschaffen, of je kan weer een hele nieuwe bureaustoel aanschaffen.

Overige tips

Bureaustoelen met wieltjes zijn heel fijn voor mobiliteit, maar de vloer kan nog wel is beschadigd raken. Het is daarom verstandig om voor een houten of laminaten vloer een mat onder de stoel aan te schaffen, ook kan je er misschien voor kiezen om een bureaustoel aan te schaffen zonder wieltjes. Deze bureaustoelen zijn vaak ook makkelijker te onderhouden, aangezien wieltjes niet kapot kunnen gaan. Dat brengt ons bij het volgende en dat is dat het belangrijk is om naar het onderstel te kijken van de stoel. Plastic onderstel is het meest verkocht, maar is niet stevig en dit kan door verkeerde bewegingen gaan breken. Zorg dus voor een sterk onderstel van de stoel.