Squire Artists
Image default
Zorg

Een douchestoel bestellen: wat kost dat?

Wilt u binnenkort een douchestoel bestellen? Een zitje voor in de badkamer kan goed van pas komen wanneer u niet meer zo goed ter been bent. U bevestigt een stoel aan uw douchewand, of u kiest voor een verrijdbaar exemplaar dat u met gemak weer uit de douche haalt. Maar wat kost het nu eigenlijk om zo’n douchestoel te bestellen? Dat is afhankelijk van het model en de mogelijkheden, maar er is voor iedere portemonnee een stoel voor in de douche verkrijgbaar. U koopt er al een voor iets meer dan 20 euro, maar duurdere exemplaren met meer mogelijkheden zijn ook volop verkrijgbaar.

Kosten van een douchestoel

Een douchestoel bestellen kan aardig in de kosten lopen als u voor een luxe variant wil gaan, maar er bestaan ook zeker stoelen voor de kleinere portemonnee. Bij Zorgthuiswinkel.nl heeft u al een zitje voor op de badkamer voor 25 euro, en hier lopen de bedragen op tot zo’n 500 euro. Zelfs het goedkoopste krukje is van goede kwaliteit, maar uiteraard wordt de stoel luxer en kwalitatief nog beter wanneer u iets meer uitgeeft. Ook zijn de wat duurdere douchestoelen vaak te personaliseren, door bijvoorbeeld voetsteunen toe te voegen en de poten in hoogte te verstellen. Ook kan er bijvoorbeeld een toiletzitting aan de stoel worden toegevoegd of kunt u het zitvlak verstellen.

Vergoeding voor een douchestoel

Helaas wordt een douchestoel over het algemeen niet vergoed door uw zorgverzekering, ook niet als u een douchestoel bestelt omdat u het lichamelijk gezien echt nodig heeft en uw dokter of fysiotherapeut het aanbeveelt. De kosten zijn dus in de meeste gevallen voor eigen rekening. Wel is er in sommige gemeenten een speciale regeling, waardoor de aanschaf van uw douchestoel binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan vallen. Doe hier dus altijd goed onderzoek naar, want dit kan u kosten besparen.