Squire Artists
Image default
Alarmsysteem

Het lockpicken van een beveiliging pin

Zoals we kunnen zien gebeurt er iets ongelofelijks. Als we tegen de pin aandrukken met een lockpick dan wil deze zichzelf recht uitlijnen door tegen het gebied waarin deze geblokkeerd is te drukken. Dit zorgt ervoor dat de andere kant van de beveiliging pin tegen de vergrendeling aandrukt waardoor deze in tegenovergestelde richting roteert waar we kracht tegen zetten, zodoende de term tegenrotatie.

Tegenrotatie is vanwege twee redenen cruciaal.

Nu dat we de fundamentele principes achter de beveiliging pin helemaal onder de knie hebben, kunnen we eindelijk eens gaan kijken naar de meest gebruikte beveiliging pin – de spoolpin!

Spoolpin

Vanwege de gelijkenis spoel heeft de beroemde spoolpin dezelfde diameter als de standaard pin aan de onder-, en bovenkant maar is een stuk smaller in het midden.

Tegenwoordig is het meest gebruikte soort beveiliging pin een spoolpin.

De spoolpin is al eerste ontwikkeld door Linus Yale Jr. (oprichter van de Yale Lock Company) in 1865 en is – dankzij de eenvoud van het ontwerp en het gemak van waarmee deze gefabriceerd kan worden – tegenwoordig de meest gebruikte beveiliging pin in sloten.

Maar eenvoud heeft ene prijs. Zoals we snel zullen zien is de spoolpin niet zo vernuftig als dat deze eruit ziet. Dankzij het ontwerp is deze pin ontzettend makkelijk te herkennen als een valse set en eenmaal ontdekt net zo makkelijk te breken.

https://www.squire-artists.nl/de-lockpick-sport-beoefenen-is-iets-waar-je-geduld-voor-moet-hebben/