Squire Artists
Image default
Internet

Hoe kies de juiste internet provider?

De eerste stap, je internetsnelheid bepalen

Uit veel internetproviders degene kiezen die bij jouw lifestyle past, is een hele klus. Er worden zoveel slimme deals en abonnementen aangeboden op internet. Voor je het weet heb je de verkeerde keuze gemaakt. Belangrijk is dat je eerst bij jezelf nagaat welke snelheid bij jou past en of wat jij nodig hebt ook bij jou in de omgeving beschikbaar is. Op je gemak internet vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt kan je geld schelen. Hier de tijd voor nemen is de moeite waard. De eerste stap, je internetsnelheid te bepalen. Dit wordt ook wel bandbreedte genoemd en gemeten in megabit per seconde. Dat geeft aan hoe snel je jouw favoriete films en muziek kunt downloaden naar jouw computer. Hoe meer jij wil downloaden en hoe meer apparaten jij op jouw netwerk hebt aangesloten, des te meer bandbreedte heb je nodig. 

De internetproviders in jouw regio bekijken

Als jij je internetsnelheid bepaalt hebt kan de zoektocht naar de juiste internet aanbieders beginnen. Welke internet providers zijn er in jouw regio beschikbaar? Als je in de stad woont zul je volop keuze hebben, elke internetprovider is te ontvangen in de stad. Als je buiten de stad of op het platteland woont hebt je minder keuze. Bekijk rustig welke internetproviders er allemaal beschikbaar zijn, die jouw je gewenste snelheid kunnen bieden. De meest snelle internetdienst is vaak de lokale aanbieder, maar die is meestal ook het duurste. Als je niet teveel geld wilt uitgeven, kijk dan eerst even verder. Als je buiten de stad woont kun je het beste voor een internetverbinding via satelliet kiezen. Die verbinding is meestal iets trager dan een glasvezelverbinding die snel en betrouwbaar is, maar wel redelijk geprijsd. 

De juiste provider met het juiste pakket kiezen

Je weet nu wat je zoekt en waar je moet kijken. Je kunt alle pakketten en aanbiedingen die je aangeboden worden door gaan nemen om de service te kiezen die bij jouw budget past en je ook de internetsnelheid biedt die jij zoekt.
Het is lastig om je hier goed advies in te geven, maar er zijn in ieder geval twee belangrijke dingen waar je op kunt letten. Bekijk goed de bundels die worden aangeboden. De meeste bundels zijn een combinatie van telefoon-, internet- en televisiediensten want die leveren de internet providers het meeste geld op, maar kosten jou ook het meeste geld. Denk goed na. Heb jij wel een vaste telefoon nodig of doe je daar eigenlijk helemaal niets meer mee? Iedereen belt tegenwoordig mobiel toch? Zonde van het geld om dan een bundel met een vaste telefoon te nemen. En dat kabelpakket? Heb je dat echt nodig of kun jij televisie eenvoudig streamen? Als dat lukt, betaal dan geen extra kosten voor een overbodig kabelpakket. Weeg de kosten goed af tegen wat je er voor terug krijgt. Tegenwoordig heb je vaak helemaal geen uitgebreide bundel meer nodig. Alleen internet is meer dan genoeg. Alle films en muziek die je wilt downloaden heb je hiermee binnen handbereik.

De juiste aanbieding

Als je je door alle mooie aanbiedingen heen geworsteld hebt, zal je vast een aantrekkelijke aanbieding voor jou tegen gekomen zijn. Vaak betaal je in het eerste jaar minder, in het tweede jaar worden de abonnementskosten dan verhoogd, met de verplichting twee jaar lid te blijven. Let er op dat je het hogere bedrag in het tweede jaar kunt betalen, kijk niet alleen naar de verleidelijke korting in het eerste jaar. Als je dat doet heeft het internet vergelijken je precies opgeleverd wat je zocht.