Squire Artists
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: los het direct op om problemen te voorkomen

Helaas is het in Nederland zo dat er regelmatig vochtproblemen ontstaan in kelders en kruipruimtes. Het grondwater staat hoog en dat betekent dat het door de muren sijpelt, omhoog komt via de grond of door de bakstenen wordt opgezogen. Vochtproblemen onder uw woning veroorzaken een hoge luchtvochtigheid en dat betekent schimmel, onaangename geuren en ongedierte. In het ergste geval kan een genegeerde kelderlekkage uw draagstructuur aantasten en dus uw woning ernstig  beschadigen. Het is tijd om er snel wat aan te doen en dan is een goede specialist zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn onmisbaar.

Oorzaken van lekkage en vochtproblemen

Als u al vocht in uw kelder heeft aangetroffen, dan zal uw specialist deze komen inspecteren en een oplossing vorstellen. Er zijn verschillende oorzaken voor kelderlekkage:

  • Optrekkend vocht: oudere gebouwen zijn vaak niet voorzien van een onderkapping en dat betekent dat de bakstenen in de muren het vocht uit de grond opzuigen en vasthouden. Dit herkent u doordat het aan de onderkant van uw muur ontstaat.
  • Doorslaand vocht: het is ook mogelijk dat uw keldermuren lekken en water van buiten doorlaten. Dit is vaak het geval als de muren zijn ingegraven en met de grond in aanraking komen. Dit type kelderlekkage vertoont zich dan op een willekeurige plek op uw muur.
  • Hoog grondwater: plassen op de vloer in uw kelder kunnen ook door hoog grondwater veroorzaakt worden. Dat ziet u dan doordat de muren droog zijn, maar dat de vloer vooral in een regenachtige periode blank staat.

De oplossing

Gelukkig hoeft u niet met deze vochtproblemen te leven en zijn er voldoende oplossingen voor elke soort kelderlekkage in Ysselsteyn en de rest van Nederland. De muren kunnen worden geïnjecteerd, de kelder kan met waterdicht beton worden gestukt of er kan een afwateringssysteem worden geplaatst. Kelderlekkage komt in Nederland regelmatig voor, dus wacht niet langer, huur een specialist in en u bent snel van de problemen af.

https://vossenbergbv.nl/