Squire Artists
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe kunt u de kosten voor VvE beheer betaalbaar houden

Als eigenaar van een eigen huis in bijvoorbeeld een appartementencomplex bent u waarschijnlijk wel bekend met de maandelijkse voorschotbedragen die een VvE met zich meebrengt. Vaak vinden huiseigenaren de voorschotbedragen aan de hoge kant en is het ze niet duidelijk waar deze kosten vandaan komen. Het is daarom interessant om te onderzoeken hoe uw VvE voorschotbedrag is opgebouwd zodat duidelijk wordt waar de kosten van het beheer vandaan komen.

Waar zijn de kosten voor VvE beheer uit opgebouwd?

Uit het maandelijkse voorschotbedrag of servicebedrag dat u betaalt voor VvE beheer worden meestal gemeenschappelijke kosten betaald zoals elektra, verwarming en verlichting voor gemeenschappelijke ruimten, verzekeringen, kosten voor beheer en administratie, klein dagelijks onderhoud en services als schoonmaak en storingsdiensten. Het grootste deel van het voorschotbedrag gaat echter op aan groot onderhoud. Vaak wordt er een bedrag gereserveerd voor grote onderhoudsprojecten als renovatie van een trappenhuis, onderhoud van de liftinstallatie of het vervangen van een dak. Wanneer u het idee heeft dat de kosten aan de hoge kant zijn, dan kan het zijn dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Door het opstellen van een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) kan dit worden voorkomen.

Hoe houdt u de kosten voor VvE beheer betaalbaar?

Een slimme beheerder weet kosten te besparen voor VvE beheer door tijdig onderhoud in te plannen en de onderhoudswerkzaamheden goed uit te besteden. Deze onderhoudsplanning wordt door de beheerder vastgelegd in een MJOP. Dit onderhoudsplan geeft u een duidelijk overzicht wanneer het tijd is voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden. Als u wilt besparen op de kosten voor uw VvE beheer, dan kunt u dat het beste doen door een goede VvE beheerder uit te zoeken die ervoor zorgt dat onnodige kosten door achterstallig onderhoud worden voorkomen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met het kantoor van Winter VvE beheer in Hendrik-Ido-Ambacht. De medewerkers van dit bedrijf stellen graag een op maat gemaakt dienstenpakket voor u op.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/