Squire Artists
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten met thuiswerken?

Door de corona tijd waarin we nu leven werken steeds meer mensen thuis. Verstandig is het wanneer je weet dat je snel afgeleid bent om met een time tracker te werken. Deze time tracker houd de tijd bij hoelang je bezig bent aan verschillende opdrachten. Zo zie je meteen hoelang je bezig met iets bent. Ook kan door het thuis werken het teamgevoel weg zijn. Plan dan voor jezelf met je collega’s een gesprek in via skype of zoom. Zo kun je toch even je collega’s zien en praten over de dag over dingen die bijvoorbeeld mis gaan.

Wat moet je als bedrijf doen?

Wanneer je je werknemers thuis laat werken dan moet je als bedrijf veel dingen gaan regelen. Wanneer je gebruikt wilt maken van een time tracker dan moet het bedrijf dit voor je regelen. Het is verder ook handig voor het bedrijf want je kan meteen snel zien hoeveel iedereen daadwerkelijk werkt. Ook moet het bedrijf de computer en werkspullen regelen. Al het werk dat op locatie gedaan werd moet nu thuis mogelijk zijn. Toch zitten er ook risico’s aan thuiswerken. Cyber criminele proberen sneller via een privéverbinding binnen te dringen.

Werken mensen daadwerkelijk thuis?

Steeds weer roept onze Premier Mark Rutte op om thuis te werken. Toch volgen mensen dit advies steeds minder goed op ten opzichte van de eerste golf. Tijdens de eerste corona golf besloten 44 procent van de Nederlands om 4 a 5 dagen thuis te werken. Nu is dat nog maar zo’n 32 procent. Tijdens de eerste golf constateert Google dat we 52 procent minder op onze werkplekken waren. Ook dit is minder maar niet heel veel.

https://keeping.nl/time-tracker