Squire Artists
Image default
Dienstverlening

Zonneboiler verwarming of een PVT-systeem?

Een zonneboiler verwarming is een systeem waarbij water verwarmd wordt door middel van de zon. Je plaatst hiervoor enkele zonnecollectoren op het dak van je woning, welke het water in de boiler direct verwarmen. De zonnecollectoren vangen het zonlicht en verwarmen een vloeistof die vervolgens door het systeem wordt rondgepompt en aan het water in het voorraadvat wordt afgegeven. Zo profiteer je van gratis warm kraanwater. Wanneer het vat nog niet helemaal op temperatuur is, kan je cv-ketel bijspringen.

Het alternatief voor zonneboiler verwarming

Wie kiest voor zonneboiler verwarming, doet dat doorgaans wegens de kostenvermindering die dit oplevert en de bijdrage die hiermee aan het milieu wordt geleverd. Overweeg je dit type verwarming, houdt er dan wel rekening mee dat deze een aanzienlijk deel van het dakoppervlak in beslag neemt en in de winter wellicht niet in staat is voldoende warmte te produceren. Steeds vaker worden PVT-panelen geïnstalleerd. PVT-panelen zijn eigenlijk een combinatie van een zonnecollector en een PV-paneel (zonnepaneel). Dit betekent dat ze zowel warmte als elektriciteit kunnen opwekken. PVT-panelen zijn een slimme keuze voor woningbezitters met een beperkt dakoppervlak.

Toekomstbestendige vormen van energievoorziening

Of je nu geïnteresseerd bent in zonneboiler verwarming of PVT-panelen – de steeds bekender wordende vorm van een zonneboiler -, bij het bedrijf HRsolar ben je aan het juiste adres voor beide. Het bedrijf is al bijna twee decennia actief bezig met het verbinden van de zon met innovatieve technologieën. De specialist vervaardigt zowel producten die het mogelijk maken comfortabel warm te douchen als producten die woningen kunnen verwarmen. Met een HRsolar-zonnewarmtesysteem kies je voor een toekomstbestendige vorm van energievoorziening. 

Dealers verspreid over het hele land

De producten van dit gespecialiseerde bedrijf zijn verkrijgbaar bij verkooppunten verspreid over het hele land. De dealers zijn herkenbaar aan het keurmerk dat op hun website staat. Deze dealers zijn door de ervaren producent zelf geselecteerd en getraind, zodat adviezen, installatie en onderhoud gewaarborgd zijn. Vraag via de site meer informatie aan of bezoek een van de dealers voor deze duurzamere warmte-oplossingen.