Squire Artists
Image default
Auto’s en Motoren

Via de zaak auto leasen zonder BKR

Als ondernemer is het vaak gemakkelijker om financiële zaken voor elkaar te krijgen dan als privépersoon. Als kleine ondernemer is het daarom soms beter om een auto via de zaak te leasen. Bijvoorbeeld om geen last te hebben van je BKR registratie. Je kan namelijk via de zaak een auto leasen zonder BKR controle. Daar staat wel tegenover dat je je aan een aantal zakelijke regels moet houden. Die zijn anders dan wanneer je een auto privé leaset of wanneer je koopt of huurt. Dit heeft onder meer met de belasting die je betaalt te maken.

Bijtelling

De meest bekende regel die aan zakelijk auto leasen verbonden is, is die van de bijtelling. Dit betekent dat er een percentage van je loon wordt ingehouden voor je leaseauto wanneer je hem privé gebruikt. Dit komt omdat de belastingdienst de auto als een vorm van loon ziet. Daarom moet je als je meer dan vijfhonderd kilometer privé rijdt aan hen afdragen. Deze regels veranderen regelmatig dus kijk ook even goed na wat je te wachten staat op het moment dat je gaat leasen. Vooral het percentage verandert vaak. Dit komt onder andere doordat auto’s schoner en duurzamer worden.

Ook voordelen

Natuurlijk zijn er ook zakelijke voordelen te behalen als je voor lease kiest. Wanneer je als ondernemer namelijk kiest voor financial lease, dan ben je op papier al eigenaar van de auto. Je kunt hem dan dus gelijk op de balans van je bedrijf zetten. Aan de andere kant hoef je hem niet direct af te rekenen in zijn geheel. Je bent dus niet direct een grote investering kwijt. Dit geld kan je dus voor andere zakelijke doeleinden gebruiken. Dit is een groot voordeel voor kleine ondernemers. Let wel op de regels die bij financial lease horen, de leasemaatschappij houdt gedurende het contract namelijk een aantal rechten.

https://www.autoleasecentrale.nl/