Squire Artists
Image default
Auto’s en Motoren

Auto chip tuning voor beginners

Auto-chiptuning is voornamelijk gerelateerd aan de modificatie van elektrische besturingseenheden (ECU) of programmeerbare en wisbare geheugenchips die programmeerbaar en opnieuw worden geprogrammeerd. Door de prestaties voor uw voertuig te verhogen, verhoogt u het brandstofverbruik niet door een aanzienlijk bedrag, maar een verbeterd koppel en toch verhoogt het niet de hoeveelheid uitlaatgassen die uw auto creëert. In eenvoudige termen kan een auto worden afgestemd om krachtiger te laten werken, tegelijkertijd niet meer benzine, dus het is echt een kwestie van relatieve prestaties versus vermogen.

 

Er zijn twee hoofdmethoden om de prestaties van uw voertuigen af te stemmen: elektronische besturingseenheid Tuning (ECU) en auto-chiptuning (ook wel EKP of EKOS genoemd). Voor afstemming van de elektronische besturingseenheid heb je een programma nodig voor elke eenheid in je motor: computer, batterij, ontsteking, motorbeheersystemen, brandstofpomp, brandstofsysteem, timing, etc. Dat is veel items! De beste manier om al deze componenten bij te houden, is met een digitale schaal die wordt gebruikt om het motortoerental te bepalen.

 

Auto-chip tuning, aan de andere kant, vereist geen alomvattende kennis over uw motor. U moet echter weten dat u niet alleen één component aanpast. In plaats daarvan wijzigt u alles. Dit impliceert het analyseren van de mechanica van uw auto, luisterend naar de gegevens van uw ECU en testen om te controleren of uw berekeningen correct zijn.

Dan upgrade je je motor en stemt u alles overeen.

 

De methode van tuning is onderverdeeld in twee categorieën: EKP en auto tuning. EKP staat voor het afstemmen van elektronische besturingseenheid. Het gaat om de wijziging van de elektronische besturingseenheid – de elektronische doos die uw auto’s engine beheert – door de spanning, temperatuur of polariteit te veranderen. Auto-chip tuning, aan de andere kant, zorgt voor de mechanica van uw auto. Dit omvat het afstemmen van de motoren veel bewegende delen, zoals het motorblok, cilinderkop, cilinderkleppen, cilinderstralen, oliepomp, nokkenas, uitlaatsysteem, timing set, etc.

 

Wanneer je begint met afstemming, is het altijd een goed idee om een auto te gebruiken met een krachtige motor. Dergelijke auto’s hebben hoge verbrandingstemperaturen, die optimale omstandigheden bieden voor verbranding en zijn meestal nogal wat sneller dan de auto’s met standaardmotoren. Maar zelfs de beste auto’s zullen in de loop van de tijd vertragen. Daarom is het een goed idee om een auto te kopen die vers is afgestemd. Als u een iets oudere auto koopt, kunt u zijn tijd in het groen verkorten door eenvoudig meer pk.

Of je zou zijn tijd tot rood kunnen verkorten door een lagere paardenkower-auto’s te veranderen.

 

Maar voordat u iets verandert, moet u ervoor zorgen dat uw cars-software up-to-date is. Op die manier zullen de nieuwe wijzigingen die u aanbrengt correct weerspiegeld in de prestatiegegevens die uw computerrecords zijn. Daarnaast zijn er een paar stappen die je moet volgen om de tune-up te krijgen. Die stappen omvatten: het kopen van de juiste hulpmiddelen en het bijvullen van alle fiches die mogelijk verstopt zijn geworden met vuil. Ook, voordat je je auto in beweging zet, moet je het een back-up maken van een anti-time strategie.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl