Squire Artists
Image default
Gezondheid

Wat is EFT therapie?

Een opleiding in de alternatieve geneeskunde is natuurlijk altijd interessant. Alternatieve geneeswijzen zijn namelijk zowel anders in het leerproces als in de wijze waarop deze uitgevoerd worden ten opzichte van de ”normale geneeswijzen”. EFT therapie is voor de cliënt bedoelt om te werken aan zijn/haar relatie. In dit artikel gaan we je meer vertellen over EFT therapie zodat je een beetje een beeld voor jezelf kunt vormen van wat het vak dan daadwerkelijk inhoudt, en wat je uiteindelijk kunt met deze opleiding.

Wat houdt het precies in?

Zoals net gezegd is EFT therapie een therapie waarbij men werkt aan de relatie. EFT is bewezen effectief en ook de best onderzochte relatietherapie. EFT is gebaseerd op een soort ”hechtingstheorie” die beweer dat een mens niet gemaakt is om allen te zijn. Je zult als mens gelukkiger en productiever worden en in zijn geheel beter functioneren wanneer je een connectie hebt met een nabij zijnde geliefde. Je kunt als mens meer aan wanneer je een geliefde om je heen hebt. Natuurlijk is het lastig dat in een relatie emoties vrij hoog op kunnen lopen, maar dit is aan de andere kant heel erg logisch, want dit geeft een weerspiegeling hoe belangrijk jouw geliefde voor je is en dit laat zien dat je hem/haar niet wilt kwijtraken. In de EFT therapie worden emoties als ingang gebruikt om elkaar te leren begrijpen. Wanneer er boosheid oprakelt zit hier vaak pijn achter verscholen, pas wanneer jij duidelijk kunt maken wat de pijn veroorzaakt kan de ander ook daadwerkelijk eist voor je betekenen. De ander kan je troosten of geruststellen, maar je daarvoor moet je je niet laten beheersen door boosheid, maar je moet je juist kwetsbaar op durven te stellen.

Wat doe ik als therapeut?

Het doel van EFT is dus het ophelderen van negatieve patronen die in een relatie ontstaan zijn. Een therapeut begint in dit proces met het achterhalen van dit patroon en wat het aandeel van beiden hierin is. De therapeut kijkt naar de logica van het probleem en helpt stapsgewijs een stel om te zoeken naar een uitweg. Wanneer deze gezien wordt dan kan er een uitweg gevonden worden. Op deze manier kan het fundament van een relatie worden verstevigd en zo kun je elkaar beter vertrouwen en emotioneel toelaten. In de sessies help je een stel te oefenen om naar elkaar te luisteren en bespreekbaar te maken war zij voelen en nodig hebben, je probeert verbinding tussen deze mensen te creëren, in plaats van ze op elkaars tenen te laten staan.

https://www.zoma-opleidingen.nl/