Squire Artists
Image default
Vakantie

De meeste mooie en schilderachtige routes in Italië

Italië is, op het gebied van geschiedenis, het meest mooie land. Het bezit bijna elk klassieke gebouw of landschap. Het was het thuis van de Romeinen en de Renaissance heeft een grote invloed op het land gehad. Dat is nog niet alles, het land staat ook bekend vanwege de unieke landschappen en prachtige schilderachtige routes.

In dit artikel bespreken we de mooiste routes in Italië. Als je Italië bezoekt, haal er dan het beste uit en bezoek deze routes.

Voordat we verder gaan willen we je aanraden om een auto te huren. Jouw reiservaring zal goed zijn en de bestuurder zal je goed gidsen. Het is eenvoudig en goedkoop om een auto te huren in Italië. Er is een groot aanbod op alle grote vliegvelden. Zoek en boek online om een auto met de beste beoordelingen te huren. U kunt prijzen voor autohuur in Italië vergelijken bij Autoprio.nl van bedrijven als Centauro, Dollar, Optimorent, Ecovia, Budget, Autovia, Goldcar, Locauto, Oscar, Maggiore, Autoclick, Noleggiare, Payless, Buchbinder, Smile Rent, Alamo, Sixt, Green Motion, Europcar, Firefly, Surprice, Thrifty, InterRent, Global, Nomadcar, Avant Car, National, MoriniRent, Flizzr, Target Rent, WinRent, JoyRent, Enterprise, Avis, Rhodium en Hertz. Vergelijk verschillende verhuurbedrijven voordat je een auto kiest.

Top routes in Italië met het mooiste landschap:

Zoals je zal zien zijn in Italië niet alleen de bergpassen mooi maar verdienen de andere routes ook aandacht. Het zijn de volgende:

De route van het zuiden naar het oosten op Sicilië

Dit is ruig terrein dat je langs plekken van de UNESCO-lijst leidt. Start met een vullend ontbijt op de beroemde vismarkt en begin dan de reis op de route. Bezoek de toeristische bezienswaardigheden en zorg ervoor dat je foto’s maakt. Zorg er ook voor de je stopt bij de brug over de kloof.

Geweldige Dolimites Road

Als je verschillende groene dorpjes en prachtige met sneeuw bedekte bergen wil zien: deze geweldige Dolomites Road is de beste keus. Langs deze route adem je schone lucht na al die jaren in de stedelijke vervuiling, rook en hitte te hebben geleefd.

De Stelvio Pass

Deze bergpas is door de show ‘Top Gear’ benoemd als de meest geweldige route. Dit bewijst hoe goed de kwaliteit van de route is en hoe prachtig de uitzichten waar je op getrakteerd wordt. Zorg er wel voor dat je niet te snel rijdt op deze weg.

De Amalfi kustlijn

Neem de route langs Amalfi als je de prachtige kustlijn van Italië wil zien. Het uitzicht is het vooral waard als je ’s ochtends of ’s avonds komt. Je kunt een tussenstop maken op één van de stranden.

Florence naar Orvieto

Wat is er beter dan een reis van de ene grote stad naar de andere? Beide steden hebben een rijke geschiedenis omdat ze eens het centrum van kunst en wetenschap waren. Deze route neemt je mee langs mooie dorpjes en interessante landschappen.

Weg van Aurelia

Hoewel deze weg vrij smal is, is de ervaring er één om in te lijsten. Je komt langs dorpen, steden, kliffen en verschillende resorts.

Laatste gedachten

Je mist niks als je deze routes in Italië bezoekt. Het zal je de beste ervaring van je leven geven en je maakt herinneringen die je niet snel meer vergeet. Als je gelukkig genoeg bent om kleinkinderen te hebben kun je jezelf voorstellen dat je ze verhalen verteld waarin deze routes de hoogtepunten zijn.