Squire Artists
Image default
Sport

Golfkleding nodig? Let hier op bij het kopen van nieuwe golfkleding!

Vroeger moest elke golfer zich houden aan de kledingvoorschriften. Deze kledingvoorschriften waren erg streng. Zo kon je niet spelen op de banen als je niet de juiste kleding aan had. Tegenwoordig is dit allemaal een stuk minder streng. Wel zijn er bepaalde richtlijnen en wordt het op prijs gesteld als je je hier aan houdt. Ben je een beginnend golfer en zoek je dus naar materiaal en kleding? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Deze punten worden verder in deze blog toegelicht en zo weet jij precies wat je moet kopen.

Zorg dat de kleding netjes is

Ondanks de minder strenge regels rondom kleding is het wel belangrijk om netjes op de baan te verschijnen. In een joggingsbroek of kleding met felle kleuren wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Voor heren en dames geld dan ook dat je het beste een polo kunt aanschaffen. Ga maar is kijken op de golfbaan, bijna iedereen heeft een polo aan. Een polo is namelijk netjes, ademt goed en is ook goed om in te sporten. Verder is het voor heren goed om een pantalon of een bermuda te dragen als broek. Dit zijn nette broeken die fijn zijn bij het rondlopen op de baan. Deze broeken mogen zeker kort zijn, maar over het algemeen wordt wel aangegeven dat deze net boven de knie moeten zijn. Heren golfkleding heeft een stuk minder eisen dan vrouwen golfkleding. Bij vrouwen golfkleding wordt het namelijk niet op prijs gesteld als de kleding uitdagend is. Dit betekent dat een topje of een naveltruitje over het algemeen niet worden gewaardeerd. Voor dames geldt dat een golfpolo ook mooi is en daarbij een golfrokje mag. Als dat rokje dan maar niet te kort is.

Comfortabele kleding kopen

Golfen betekent ook dat je veel moet lopen en dat je meer beweegt dan je misschien denkt. Dit betekent dat je ook voor comfortabele kleding moet kiezen. Nette kleding is belangrijk, maar de kleding moet ook niet de prestaties of het plezier in de weg zitten. Kies dan ook voor de winderige omstandigheden een windjack en voor zonnige omstandigheden een petje om je gezicht te beschermen tegen de zon of een korte broek tegen de warmte.

Golfschoenen zijn erg belangrijk

Naast de kleding is het ook belangrijk om goede golfschoenen aan te schaffen. De golfschoenen hebben namelijk ook invloed op de prestaties op de baan. Een golfschoen met noppen of met spikes zorgt er namelijk voor dat je vast en in balans kan staan als je de bal wilt gaan slaan. De balans bij het slaan van de bal is erg belangrijk. Verder zal je ook vele meters maken op de golfbaan en is het ook fijn om dit te doen in comfortabele schoenen. Je kan golfschoenen heren en golfschoenen dames in vele merken, soorten en kleuren krijgen. Voor elke outfit zijn wel nette en comfortabele schoenen te krijgen.