Squire Artists
Image default
Sport

Met deze tips voorkom je blessures bij sporten

Het is belangrijk om blessures te voorkomen als je gaat sporten. Helaas gebeurt het vaak dat mensen blessures oplopen doordat ze niet goed voorbereid zijn op hun training of wedstrijd. Daarom geven we hier wat tips om blessures te voorkomen. Heb je toch last van een blessure en heb je een tennisarm? Maak dan altijd een afspraak met de fysiotherapeut!

Hoe voorkom je blessures?

Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat je toch een blessure hebt opgelopen. Wanneer dit gebeurt, kun je het beste langs een fysio gaan om de juiste behandeling te krijgen en zo snel mogelijk te genezen. Hieronder staan een aantal tips hoe je het beste blessures kunt voorkomen:

– Doe een goede warming up voordat je begint met sporten. Zo voorkom je blessures aan spieren en gewrichten.

– Neem rust als je merkt dat je blessure verergert of niet beter wordt. Ga pas weer sporten als de blessure volledig verdwenen is.

– Draag goede schoenen die passen bij het soort sport dat je doet. Een tennisarm kan ontstaan door slechte of te kleine schoenen.

– Drink genoeg water, blessures ontstaan vaak doordat je uitgedroogd bent.

– Zorg voor een goede conditie, blessures kunnen vermijden worden als je in goede conditie bent en je lichaam de belasting aankan.

– Doe blessures altijd aan de fysiotherapeut, blessures kunnen verergeren als je ze niet behandelt.

Toch een blessure opgelopen wat nu?

Heb je ondanks het voorkomen van blessures toch blessure opgelopen? Maak dan altijd een afspraak met de fysiotherapeut. De fysio kan jouw blessure bekijken en de juiste behandeling voorschrijven. Mocht het zo zijn dat je blessure niet door een fysiotherapeut te behandelen is, dan wordt je doorgestuurd naar de huisarts.

Je kunt tegenwoordig gewoon meteen een afspraak maken zonder nog eerst naar de dokter te moeten. Bekijk altijd voordat je heen gaat of je verzekering de kosten dekt. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.