Squire Artists
Image default
Mode en Kleding

Waar moet horeca kleding aan voldoen?

Als eigenaar van een horeca onderneming is het ook belangrijk dat u en uw personeel professioneel en netjes overkomt. Dit doet u door de communicatie naar de klanten toe, maar ook door de kleding die wordt gedragen door u en uw personeel. De algemene uitstraling van uw onderneming is belangrijk voor het werven van nieuwe klanten, en het terugkomen van klanten. Verder is te lezen waar u op moet letten als u kleding gaat kopen voor het personeel, en waar u op moet letten.

Verschillende kledingstukken

Er zijn verschillende soorten kleding die u kunt aanschaffen voor uw personeel. Zo kunt u voor een café bijvoorbeeld bepaalde T-shirts of polo’s aanschaffen, en voor een restaurant een koksmuts of een schort. Als horeca onderneming is het ook belangrijk om meerdere kledingstukken aan te schaffen voor de werknemers. Horeca kleding van Hurricane is een aanrader op dit gebied. Er zijn verschillende weersomstandigheden voor mensen die op een terras werken. Ook is het belangrijk om meerdere van hetzelfde aan te schaffen. Soms moeten uw werknemers meerdere dagen achter elkaar werken, en dan is het belangrijk dat de kleding fris is en niet gaat stinken naar eten of misschien naar zweet.

Pasvorm

De pasvorm van de kleding is erg belangrijk. U moet kleding aanschaffen voor ieder verschillend. Iedereen heeft een andere lichaamsopbouw en heeft dus niet dezelfde maat. Een te groot shirt of een te strak of klein shirt komt niet mooi over. Ook is er verschillende kleding voor mannen en vrouwen. Deze hebben ook verschillende pasvormen die ook mooier passen per lichaamstype.

Comfortabel

Naast het feit dat de pasvorm zorgt voor een uitstraling die netjes en professioneel is, zorgt een goede pasvorm ook voor comfort voor uw werknemers. Uw werknemers moeten soms uren lang werken, en dan is het wel fijn dat zij vrij kunnen bewegen in de kleding. Ook daarbij is de stof van de kleding belangrijk. Vaak is katoen een goede stof, omdat deze stof goed ademt.

Kleur

Naast de pasvorm en het comfort is het ook goed te kijken naar de kleur van de kleding. In de horeca kan kleding snel vies worden. Daarom is het vaak handig om wat donkere kleuren te dragen als u in de bediening werkt. Het komt niet goed over als een werknemer een drankje of een hapje brengt met een grote vlek op het shirt.

Bedrukken

Om professioneel over te komen is het ook handig om een logo te laten drukken op de kleding. Met een logo straalt u iets uit, en creëert u ook herkenbaarheid. Mensen weten makkelijk wie bij het café of restaurant werkt en spreken dus ook makkelijker iemand aan. Verder kan het ook nog gezien worden als marketing. Dit vooral als uw werknemers de shirts ook dragen buiten de horeca zelf.

Kleding kopen

Uiteindelijk gaat deze kleding u wel wat geld kosten natuurlijk. U ziet dit misschien niet meteen terug op de bankrekening als goede investering, maar neem maar aan dat het wel kan zorgen voor meerdere klanten. Ook kunt u besparen op de kleding door grotere aantallen in één keer te kopen, en u kunt besparen door een afspraak te maken met een bepaalde sponsor. Deze sponsor kunt u samen met het logo dan op de kleding laten drukken.