Squire Artists
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je doen met lege glazen potten?

Wij als mensen moeten elke dag eten. Al dat eten is vaak verpakt in verschillende producten. Zo kan je denken aan plastic, papier of glas. Nu kan je verschillende dingen doen met de verpakkingen van het voedsel. Glas, plastic en papier kan je recyclen maar veel mensen gooien dit in de afvalbak zonder daarover na te denken. Ten eerste is dit slecht voor het milieu en enorm zonde van de producten. Nu zijn er ook andere mogelijkheden met gebruikte verpakkingen. Hieronder wordt verteld wat je misschien kan doen met je oude lege glazen potjes. Als je de verschillende opties hoort wil je misschien zelfs wel lege glazen potjes gaan kopen.

Glazen potten goed of slecht?

Zoals net al besproken ontkom je er niet aan dat je verpakkingen overhoudt na het consumeren van producten. Nu is een glazen pot in vergelijking met andere verpakkingsmaterialen geen slecht product. Een glazen pot of fles bevat geen schadelijke stoffen en is makkelijk recyclebaar. De glazen pot is een ideaal product om herhaaldelijk te gebruiken.

Soorten glazen potten

Er zijn verschillende soorten glazen potten. Zo kan je denken aan snoeppotten, jampotten en poederpotten. De populairste glazen potten zijn de lege weckpotjes. Deze potten kan je luchtdicht afsluiten doormiddel van rubberen ringen en zijn perfect voor het vers houden van producten. Deze potten krijg je niet snel bij de aankoop van producten zoals bonen en augurken. Bij jam en honing zie je deze potten wel meer verschijnen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om deze potjes leeg te kopen als je dat wilt.

Gebruiken glazen potten

Er zijn dus verschillende potten die komen van verschillende producten. Maar wat kun je nu doen met de lege potten na het consumeren van de producten? Ten eerste kan je voedsel opbergen in deze potten, denk hierbij aan groenten, suiker en koffie. Tegenwoordig is het ook populair voor mensen die aan fitness doen of gezond willen leven om hun voedsel te preppen zoals dat mooiheet. Glazen potten kunnen ook daarvoor een goede optie zijn. Naast voedsel kan je de potten ook gebruiken om je verzorgingsproducten in op te bergen, denk bijvoorbeeld aan een gezichtscrème.  

Ook kan je de potten gebruiken als vaas om je bloemen of planten in te zetten. Het ligt natuurlijk wel aan de grootte van de pot maar dit is zeker een optie. Verder kan je een glazen pot ook gebruiken als verlichting. Zo kan je bijvoorbeeld een waxinelichtje of een andere lichtbron in een glazen pot doen en dat brengt ook sfeer. Dit brengt ons meteen bij het laatste en dat is dat een glazen pot op al deze verschillende manieren sfeer kan brengen aan je woonruimte of andere ruimte. Door verschillende kleuren producten, lampen, bloemen of andere producten in de glazen pot te doen breng je een bepaalde sfeer. Op social media zijn nog veel meer dingen die je kunt doen met je glazen pot.