Squire Artists
Image default
Beauty en verzorging

Welke verschillende soorten herenkappers zijn er in Amsterdam te vinden?

Hedendaags zijn er verschillende soorten herenkappers te vinden. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten expertises en ze richten zich allemaal op verschillende doelgroepen. Welke verschillende herenkappers er zijn en op welke doelgroep ze zich richten zal in dit artikel duidelijk worden.

Een barbier

Een echte mannenkapper, die zich overigens ook alleen op mannen richt is natuurlijk een barbier. Een “normale kapper” knipt alleen het haar van de klant. Een barbier focust zich op alle aspecten van het mannelijke gezicht. Zo knipt een barbier niet alleen het haar, maar is het ook mogelijk om je baard of snor te knippen of te trimmen. De barbier richt zich dus voornamelijk op mannen waarbij er sprake is van baardgroei. Heb jij geen baardgroei of voel je je niet op je plek in een dergelijke zaak? Dan is het aan te raden om bij de volgende kapper langs te gaan.

Een haarsalon

Een reguliere haarsalon is vaak ook een Amsterdamse herenkapper. Deze kappers knippen het haar van heren en verzorgen het haar met merken van de hoogste kwaliteit. Een dergelijke kapper is de beste keus als je als man zijnde alleen je haar wilt laten doen. De sfeer in zo’n zaak komt neer op de typerende Amsterdamse gezelligheid en je voelt je dus meteen ook thuis. Bij binnenkomst krijg je vaak een kop koffie of thee aangeboden. Medewerkers in dit soort zaken zijn erg beleefd en sociaal. Zij kunnen gemakkelijk praten over onderwerpen die mannen over het algemeen leuk vinden zoals voetbal en Formule 1.

Thuiskapper

Je kan als man zijnde in Amsterdam ook gebruik maken van een thuiskapper. Zoals de naam al suggereert, knipt deze kapper bij jou aan huis. Dit is handig als je weinig tijd hebt, maar er zitten ook nadelen aan. Mocht het zijn dat jij rommelig bent, dan dien je er wel voor te zorgen dat de kapper wel zijn/haar werk kan doen. Het kan ook zijn dat je het niet prettig vindt om een vreemde in huis te hebben en dat je nog zelf het overgebleven haar dient op te ruimen.