Squire Artists
Image default
Beauty en verzorging

Je haar doneren en gratis laten knippen?

Als je je haar wilt doneren, steun je hiermee een financieel minder bedeelde vrouw met borstkanker die zelf geen geld heeft om een mooi haarwerk aan te schaffen. Het is een bijkomend voordeel dat je je vaak ook nog gratis kunt laten knippen, als je je haar wilt doneren. Jaarlijks zijn er honderden vrouwen (en soms ook mannen) die hun haar doneren om hiermee anderen te helpen. De bekendste stichting op dit gebied is de Nederlandse Haarstichting. De Haarstichting helpt al ongeveer 10 jaar mensen met haarproblemen.

Welke kappers knippen gratis als je je haar wilt doneren?

De Haarstichting heeft een fijne tool ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om eenvoudig bij je in de buurt een kapper te vinden die je haardonatie graag knipt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten kapsalons:

  • Kappers die gratis knippen als je je haar wilt doneren.
  • Kappers die met 50% korting knippen als je je haar wilt doneren.
  • Kappers die een gratis product geven als je je haar wilt doneren.

Niet iedereen kan zomaar zijn of haar haar doneren. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je haar gezond is en dat je haar minimaal 30 centimeter lang is. Hoe langer je haar echter is, hoe beter! Is je haar nog net iets te kort om te kunnen doneren? Wellicht dat je dan nog even je haar kunt laten groeien, zodat het wel lang genoeg is.

Waar kan je je haardonatie naar opsturen?

De Nederlandse Haarstichting is gevestigd in Den Haag. Je kunt je haardonatie opsturen naar het volgende adres:

Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

Wil je je haar doneren en het opsturen naar dit adres? Zorg er dan voor dat je je vlecht of staart goed vastmaakt aan de boven- en onderkant. Stop deze vervolgens in een stevige envelop en vergeet niet je e-mail adres toe te voegen. Je ontvangt dan namelijk een persoonlijke bevestiging en bedankje per mail.